Smørbønner med porrer og parmesan

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(4 personer)

Ingredienser

  • 340 g smørbønner (butter beans) gennemblødt natten over
  • 1 tomat
  • 3 mellemstore porrer
  • 2 store fed hvidløg hakket
  • 1 klump smør
  • 1 spsk olie
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 140 ml fløde
  • 1 god håndfuld friskrevet parmesan ost

Fremgangsmåde

Skyl de udblødte bønner, kom dem i en gryde og dæk dem med vand.
Tilsæt tomater (syren i tomaten gør skindet mindre hårdt).
Bønnerne bringes i kog, læg låg på gryden og lad dem simre i ca. 1½ time.
Hæld vandet fra, og smid tomaten ud.
Skær porrer i skiver så tyndt som muligt.
Steg porrene med hvidløg i smør og olie og tilsæt en knivspids salt og peber.
Rør smør og bønner i og tilsæt fløde.
Portionsanret på dybe tallerkener, drys med parmesanost og bag det i en varm ovn 230º i 10 til 15 minutter til det er gyldent.

Serveres som tilbehør, til et stykke stegt kød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree