På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Svampepaté med linser

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 dl røde linser
  • 1 lille løg
  • 50 g bacon
  • 1 fed hvidløg
  • olie
  • 250 g champignon eller vilde svampe
  • 1 gulerod
  • salt
  • peber
  • persille
  • 2 æg
  • 100 g goudaost
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk sesamfrø

Fremgangsmåde

Linserne skylles og koger i ca 10 min i et par dl vand.
Overskydende vand hældes fra.
Løget pilles og hakkes, baconen skæres i fine tern. Hvidløget hakkes fint og løg, bacon og hvidløg steger i olie til løgene er bløde og baconen har fået lidt farve.
Champignonerne gøres i stand og lægges på panden. Når vandet fra champignonerne er fordampet tilsættes reven gulerod.
Krydr med salt, peber og persille.
Tilsæt reven ost, æg og rasp og hæld massen i et smurt ildfast fad.
Drys lidt ekstra ost øverst samt lidt sesamfrø. Bages i ovnen i 45 min ved 180º.

Serveres f.eks. som en lun frokostret eller forret. Kan skæres i skiver og bruges som pålæg.

<google>DANSK</google>