[dismiss]
På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Ølkage
Jump to navigation
Jump to search
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 500 g brun farin
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt nelliker
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk natron
- 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)
Fremgangsmåde
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.
Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.
Skæres i skiver og serveres med smør på.
<google>DANSK</google>