På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Fårehyrdens yndlingsret: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 36: Line 36:
Ryst en meljævning og jævn retten, lad den simre fortsat i mindst 10 minutter.<br>
Ryst en meljævning og jævn retten, lad den simre fortsat i mindst 10 minutter.<br>


Kartoflerne koges i mindre stykker, og moses med mælk, smør.<br>
Kartoflerne skæres i mindre stykker, koges, og moses med mælk, smør.<br>
Æggeblommerne blandes i, og det smages til med salt og hvid peber.<br>
Æggeblommerne blandes i, og det smages til med salt og hvid peber.<br>



Revision as of 07:42, 28 November 2010

(Shepherds Pie)
8 personer

Ingredienser

  • 1 kg hakket lammekød
  • olivenolie til stegning
  • 4-5 løg
  • 5 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 2 tsk timian (1 spsk frisk)
  • 2 tsk rosmarin (2 spsk frisk)
  • salt
  • peber
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 2 tsk Worcestershire sauce
  • 1 flaske rødvin
  • 35 g hvedemel
  • 3 dl hønse boullion

Låg af kartoffelmos

  • 1200 g skrællede kartofler
  • 150 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • salt
  • hvid peber
  • 150 g reven ost

Fremgangsmåde

Løg og hvidløg hakkes fint, og gulerødderne skæres i tynde skiver.
Lammekødet brunes med salt og peber i en stor gryde.
Kødet tages op (ikke fedtet), og grøntsagerne sauteres i lammefedtet i ca. 5 min.
Kom kødet i igen sammen med tomatpure, krydderurter og Worcestershire sauce.
Tilsæt boullion og 1/3 af rødvinen.
Lad retten simre i 1½ time, resten af rødvinen tilsættes undervejs.
Ryst en meljævning og jævn retten, lad den simre fortsat i mindst 10 minutter.

Kartoflerne skæres i mindre stykker, koges, og moses med mælk, smør.
Æggeblommerne blandes i, og det smages til med salt og hvid peber.

Kom lam og grønsagsblandingen i to store fade.
Fordel kartoffelmosen som et lå ovenpå, drys med reven ost og evt. et par smørklatter.
Gratiner retten i ovnen ved 250º i ca. 15 min. til den ser lækker ud.

Serveres med et stykke brød til.

Tip: Hvis man gemmer halvdelen til en anden dag, så lad være med at gratinere den. Den kan så varmes i mikrobølgeovn, og bagefter gratineres (det tager lidt tid at få den varm igen).

<google>DANSK</google>