Hummus: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 5: | Line 5: | ||
* 6 fed hvidløg | * 6 fed hvidløg | ||
* saft fra 2 citroner | * saft fra 2 citroner | ||
* 3 | * 3 laurbærblade | ||
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne | * 2 tsk salt til kogning af kikærterne | ||
* 4 tsk salt til at smage til med | * 4 tsk salt til at smage til med | ||
Line 15: | Line 15: | ||
===Fremgangsmåde=== | ===Fremgangsmåde=== | ||
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br> | Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br> | ||
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og | Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).<br> | ||
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.<br> | Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.<br> | ||
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.<br> | Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.<br> |
Revision as of 07:12, 14 July 2012
Ingredienser
- 500 g tørrede kikærter (eller Butter Beans også kaldet Lima bønner)
- 3 dl olivenolie
- 6 fed hvidløg
- saft fra 2 citroner
- 3 laurbærblade
- 2 tsk salt til kogning af kikærterne
- 4 tsk salt til at smage til med
- 2 dl creme fraiche
- cayennepeber
- lidt timian (frisk eller tørret)
- 1 bundt persille
Fremgangsmåde
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer (Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes).
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.
Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.
<google>DANSK</google>
Alternativ mere klassisk udgave
Ingredienser
- 250-300 g tørrede kikærter
- 3 lauerbærblade
- 2 bouillon terninger
- 2 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- saft fra 1 citron
- 1-2 spsk tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
- 1 tsk spidskommen
- revet ingefær (hvis man har noget)
- cayennepeber
- 4 tsk salt til at smage til med
Fremgangsmåde
Kog kikærterne i 1½ time kom laurbær og bouillon i kogevandet.
Lad ærterne køle af, evt. i koldt vand.
Blend kikærter, tahin, olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen og revet ingefær sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt og cayennepeber.
Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.
<google>DANSK</google>