Hummus: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 5: Line 5:
* 6 fed hvidløg
* 6 fed hvidløg
* saft fra 2 citroner
* saft fra 2 citroner
* 3 lauerbærblade
* 3 laurbærblade
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne
* 4 tsk salt til at smage til med
* 4 tsk salt til at smage til med
Line 15: Line 15:
===Fremgangsmåde===
===Fremgangsmåde===
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br>
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br>
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og lauerbærbladene).<br>
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).<br>
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.<br>
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.<br>

Revision as of 07:12, 14 July 2012

Ingredienser

  • 500 g tørrede kikærter (eller Butter Beans også kaldet Lima bønner)
  • 3 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • saft fra 2 citroner
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk salt til kogning af kikærterne
  • 4 tsk salt til at smage til med
  • 2 dl creme fraiche
  • cayennepeber
  • lidt timian (frisk eller tørret)
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

Ærterene blødes ud i mindst 10 timer (Ifølge Kamulle Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes).
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>

Alternativ mere klassisk udgave

Ingredienser

  • 250-300 g tørrede kikærter
  • 3 lauerbærblade
  • 2 bouillon terninger
  • 2 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • saft fra 1 citron
  • 1-2 spsk tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
  • 1 tsk spidskommen
  • revet ingefær (hvis man har noget)
  • cayennepeber
  • 4 tsk salt til at smage til med

Fremgangsmåde

Kog kikærterne i 1½ time kom laurbær og bouillon i kogevandet.
Lad ærterne køle af, evt. i koldt vand.

Blend kikærter, tahin, olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen og revet ingefær sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt og cayennepeber.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>

id=siteTree