Fårehyrdens yndlingsret: Difference between revisions
Line 11: | Line 11: | ||
* 2 tsk rosmarin (2 spsk frisk) | * 2 tsk rosmarin (2 spsk frisk) | ||
* 4 tsk salt | * 4 tsk salt | ||
* | * 2 tsk peber | ||
* 70 g koncentreret tomatpure | * 70 g koncentreret tomatpure | ||
* 2 tsk Worcestershire sauce | * 2 tsk Worcestershire sauce |
Revision as of 19:01, 25 February 2013
(Shepherds Pie)
8 personer
Ingredienser
- 1 kg hakket lammekød
- olivenolie til stegning
- 4-5 løg
- 5 gulerødder
- 6 fed hvidløg
- 2 tsk timian (1 spsk frisk)
- 2 tsk rosmarin (2 spsk frisk)
- 4 tsk salt
- 2 tsk peber
- 70 g koncentreret tomatpure
- 2 tsk Worcestershire sauce
- 1 flaske rødvin
- 35 g hvedemel
- 3 dl hønse boullion
Låg af kartoffelmos
- 1200 g skrællede kartofler
- 150 g smør
- 1½ dl sødmælk
- 4 æggeblommer
- salt
- hvid peber
- 150 g reven ost
Fremgangsmåde
Løg og hvidløg hakkes fint, og gulerødderne skæres i tynde skiver.
Lammekødet brunes med salt og peber i en stor gryde.
Kødet tages op (ikke fedtet), og grøntsagerne sauteres i lammefedtet i ca. 5 min.
Kom kødet i igen sammen med tomatpure, krydderurter og Worcestershire sauce.
Tilsæt boullion og 1/3 af rødvinen.
Lad retten simre i 1½ time, resten af rødvinen tilsættes undervejs.
Ryst en meljævning og jævn retten, lad den simre fortsat i mindst 10 minutter.
Kartoflerne skæres i mindre stykker, koges, og moses med mælk, smør.
Æggeblommerne blandes i, og det smages til med salt og hvid peber.
Kom lam og grønsagsblandingen i to store fade.
Fordel kartoffelmosen som et lå ovenpå, drys med reven ost og evt. et par smørklatter.
Gratiner retten i ovnen ved 250º i ca. 15 min. til den ser lækker ud.
Serveres med et stykke brød til.
Tip: Hvis man gemmer halvdelen til en anden dag, så lad være med at gratinere den. Den kan så varmes i mikrobølgeovn, og bagefter gratineres (det tager lidt tid at få den varm igen).
<google>DANSK</google>