Belgiske Vafler - Gaufres de Liège: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Bagværk}}{{Desserter}} | {{Bagværk}}{{Desserter}} | ||
Belgiske Vafler på bål | ==Belgiske Vafler på bål== | ||
Nok til 4 personer på bål (så gider man ikke lave flere) | Nok til 4 personer på bål (så gider man ikke lave flere) | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== |
Revision as of 09:05, 1 August 2014
Belgiske Vafler på bål
Nok til 4 personer på bål (så gider man ikke lave flere)
Ingredienser
- 1 pk. gær
- 3 dl mælk
- 4 æg
- 125 g mel ( 2½ dl )
- 1 tsk. vanille
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 75 g smeltet smør
Tilbehør
- Flødeskum
- Syltetøj
Fremgangsmåde
Opløs gæren i mælken, tilsæt æggeblommer og vanille.
Tilsæt de tørre ingredienser.
Rør det smeltede smør i.
Pisk æggehviderne til de er stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Stil til hævning i 45 minutter.
Varm vaffeljernet op og kom ca. ½ kop dej på.
Vaflen vendes når den er bagt halvt færdig.
Serveres varme med eller uden tilbehøret.
Hjemmelavede belgiske vafler – Gaufres de Liège (’lånt’ fra madmagasinet)
I belgiske opskrifter nævnes ofte “sucre en perle” – perlesukker – men da deres version er meget mere grovkornet end den danske, fås ikke samme resultat ved at bruge dansk perlesukker. I stedet kan man bruge hugget sukker, altså sukkerknalder, som lige får et bask så de knækker – det er ikke meningen det skal blive til stødt melis. Gaufres de Liège (8-10 stk.)
Ingredienser
- 125 ml lunken mælk
- 25 g gær
- 350 g mel
- 3 æg (m)
- 5 g salt
- korn af ½ stang vanille
- 175 g smør
- 75 g brun farin
- 175 g hugget sukker
Fremgangsmåde
Gæren opløses i mælken og alt andet end smør, farin og sukker blandes i. Dejen røres ensartet og hviler dernæst i 30 min. Imens slås det huggede sukker lidt i stykker (brug en morter) og sæt det til side. Smørret smeltes. Når de 30 min. er gået røres det smeltede smør i. Det gør ikke noget at dejen ikke er rørt helt jævn – på denne måde opnås en let flaget struktur, lidt ligesom wienerbrød. Til sidst røres farin og sukker i. Lad dejen hvile 15 min. Et vaffeljern varmes godt op og der lægges en god klat dej på hver bageplade. De skal bage 3-5 minutter. Pas på når de skal tages af – de store sukkerklumper som ligger yderst vil være smeltede og karamelliserede og MEGET varme. Nyd vaflerne med det samme eller læg dem på en bagerist. De kan bages i god tid og varmes inden servering.
Server med f.eks. is, flødeskum eller chokoladesauce. Sidstnævnte er meget let at lave selv
Chokoladesauce
- 100 g god mørk chokolade
- 1½ dl piskefløde
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør til al chokoladen er smeltet.
<google>DANSK</google>