Ungarsk gullasch - Székely Gulyás: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 12: | Line 12: | ||
* 2-3 spsk kommen | * 2-3 spsk kommen | ||
* 2 tsk dild | * 2 tsk dild | ||
* 0,5 | * 0,5 l vand | ||
* 1 kg surkål (eller lav det selv af 1 kg fintsnittet hvidkål og 1 dl æble eddike, se nedenfor) | * 1 kg surkål (eller lav det selv af 1 kg fintsnittet hvidkål og 1 dl æble eddike, se nedenfor) | ||
* 1/4 l fløde (eller creme fraiche) | * 1/4 l fløde (eller creme fraiche) |
Revision as of 09:59, 9 January 2015
Székely er en ungarsk minoritet, der lever i Rumænien og det nuværende Serbien.
Det er dem, der står bag denne gullash-variant med svinekød og surkål.'
Ingredienser
- 1 kg svinebov eller nakkekam
- 4 store løg
- 75 g margarine eller svinefedt
- 3 spsk paprika (edelsüss)
- 1 spsk salt
- 1 fed hvidløg
- 2-3 spsk kommen
- 2 tsk dild
- 0,5 l vand
- 1 kg surkål (eller lav det selv af 1 kg fintsnittet hvidkål og 1 dl æble eddike, se nedenfor)
- 1/4 l fløde (eller creme fraiche)
Fremgangsmåde
Kødet skæres i passende tern 3-4 cm.
Løgene pilles, hakkes fint og svitses gyldne i margarinen.
Gryden fjernes fra varmen.
Når fedtstoffet ikke syder mere, røres paprika i.
Kødstykkerne tilsættes og gryden stilles igen over varmen.
Resten af krydderierne og det hele varmes igennem nogle minutter.
Tilsæt vand til kødet er knapt dækket.
Surkål (skyl den evt. først) (eller 'hjemmelavet surkål' se nedenfor) røres i.
Læg låg på gryden, og lad retten mørne over svag varme i ca. 1 time, rør af og til.
Når kød og kål er saftigt og blødt, røres fløden i, og det hele koges godt igennem.
Hvis man ikke lige kan skaffe surkål, kan man lave en hurtig en selv.
Snit hvidkålen fint og kom den i en stor plasticpose sammen med eddiken.
Bind knude på posen, så der stadig er luft i.
Ryst posen så det bliver godt fordelt.
Lad det trække i ca. 60 min. i køleskabet, ryst posen en gang imellem.
<google>DANSK</google>