Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 18: | Line 18: | ||
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br> | Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br> | ||
Dagan efter:<br> | Dagan efter, eller når det hele er koldt:<br> | ||
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br> | |||
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et | Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laq i et fad.<br> | ||
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br> | |||
Opvarm suppen.<br> | |||
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.<br> | |||
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.<br> | |||
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv. | |||
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. | Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 05:23, 15 January 2015
Ingredienser
- 1 kg stribet magert brystflæsk
- ½ liter klar lager eddike
- ½ liter vand
- 4-5 blade laurbær
- 3 kviste timian
- 25 korn hel peber
- 3 tsk salt
- dijon sennep
- syltede rødbeder
- groft rugbrød
Fremgangsmåde
Flæsket koges til det er mørt (1-1½ time) i en lage af halvt van og halvt lager eddike.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.
Dagan efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>