På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Ungarsk Gullash (John Prices): Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 7: Line 7:
* 2 spsk mel
* 2 spsk mel
* 4-5 gulerødder (i skiver)
* 4-5 gulerødder (i skiver)
* salt og peber
* 2 tsk salt
* 1½ tsk peber
* 3 laurbærblade
* 3 laurbærblade
* 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)
* 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)

Revision as of 19:08, 30 November 2015

Ingredienser

  • 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
  • 5 løg (hakkede)
  • 50 g smør
  • 6-10 spsk paprika (den milde type)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 gulerødder (i skiver)
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk kommen (½ hvis man har kommenskræk, eller prøv med spidskommen)
  • 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
  • 1 liter suppe eller bouillon
  • ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør

  • kartoffelmos

Fremgangsmåde

Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos. <google>DANSK</google>

id=siteTree