Kødboller i tomatsovs med mozzarella: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser=== ====Kødboller==== * 400 gr hakket lammekød eller oksekød * 1 fed hvidløg * 1 tsk tørret timian * 1 spsk ketchup * 1 tsk salt * groft p...") |
No edit summary |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Hovedretter}} | {{Hovedretter}} | ||
===Ingredienser=== | |||
====Kødboller==== | ====Kødboller==== | ||
* 400 gr hakket lammekød eller oksekød | * 400 gr hakket lammekød eller oksekød | ||
Line 7: | Line 7: | ||
* 1 spsk ketchup | * 1 spsk ketchup | ||
* 1 tsk salt | * 1 tsk salt | ||
* groft peber | * 2 ml groft peber | ||
* ½ dl mælk | * ½ dl mælk | ||
* 1 spsk havregryn | * 1 spsk havregryn | ||
Line 18: | Line 18: | ||
* 1 spsk æblecidereddike | * 1 spsk æblecidereddike | ||
* 1 spsk ketchup | * 1 spsk ketchup | ||
* 1 spsk tørret timian | * 1 spsk (evt 2 tsk) tørret timian | ||
* 1 spsk tørret oregano | * 1 spsk (evt 2 tsk) tørret oregano | ||
* 1 dl vand | * 1 dl vand | ||
* ¼ tsk tørrede chiliflager | * ¼ tsk tørrede chiliflager | ||
* salt | * ½ tsk salt | ||
* peber | * 2 ml peber | ||
====Pynt==== | ====Pynt==== | ||
1 mozzarella | * 1 mozzarella | ||
1 håndfuld frisk basilikum | * 1 håndfuld frisk basilikum | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Bland kødet godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber.<br> | |||
Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.<br> | |||
kødbollerne skal kun lige være gennemstegte.<br> | |||
Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.<br> | |||
Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup.<br> | |||
Lad det simre et par minutter.<br> | |||
Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.<br> | |||
Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen. | |||
Fordel skiver af mozzarella ovenpå, pynt med frisk basilikum og server retten med det samme. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 13:19, 22 December 2017
Ingredienser
Kødboller
- 400 gr hakket lammekød eller oksekød
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk salt
- 2 ml groft peber
- ½ dl mælk
- 1 spsk havregryn
- olivenolie til stegning
Tomatsovs
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk (evt 2 tsk) tørret timian
- 1 spsk (evt 2 tsk) tørret oregano
- 1 dl vand
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- ½ tsk salt
- 2 ml peber
Pynt
- 1 mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde
Bland kødet godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber.
Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.
kødbollerne skal kun lige være gennemstegte.
Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.
Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup.
Lad det simre et par minutter.
Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.
Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen.
Fordel skiver af mozzarella ovenpå, pynt med frisk basilikum og server retten med det samme.
<google>DANSK</google>