På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Hummus: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 37: | Line 37: | ||
* saft fra 1 citron | * saft fra 1 citron | ||
* 1 dl olivenolie | * 1 dl olivenolie | ||
* 1 spsk Tandoori Masala (den fra Steffen O er go | * 1 spsk Tandoori Masala (den fra Steffen O er go https://steffen-o.dk/krydderier/1801-tandoori-masala-mix-200gr.html | ||
* 1½ tsk salt | * 1½ tsk salt | ||
Revision as of 12:08, 3 July 2022
Ingredienser
- 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
- 3 laurbærblade til kogning af kikærterne
- 2 tsk salt til kogning af kikærterne
- 1 spsk bagepulver http://mads-madglad.blogspot.dk/2012/06/hemmeligheden-bag-en-god-humus.html
- 3 dl olivenolie
- saft fra 2 citroner
- 2 dl creme fraiche
- 6 fed hvidløg
- 4 tsk salt til at smage til med
- 2 tsk timian (frisk eller tørret)
- 2 knsp cayennepeber
- 1 bundt persille
Fremgangsmåde
Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.
Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.
Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.
<google>DANSK</google>
Den fra restaurent mellemrum
Ingredienser
- 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
- 2 tsk salt til kogning af kikærterne
- 1 spsk bagepulver http://mads-madglad.blogspot.dk/2012/06/hemmeligheden-bag-en-god-humus.html
- 1 stort fed hvidløg
- saft fra 1 citron
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk Tandoori Masala (den fra Steffen O er go https://steffen-o.dk/krydderier/1801-tandoori-masala-mix-200gr.html
- 1½ tsk salt
Fremgangsmåde
Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.
Hvidløg, citron, olivenolie, Tandoori Masala og salt røres i.
Alternativ mere klassisk udgave
Ingredienser
- 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
- 3 laurbærblade
- 2 bouillon terninger
- 2 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- saft fra 1 citron
- 1-2 spsk lys tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
- 1 tsk spidskommen
- revet ingefær (hvis man har noget)
- cayennepeber
- 4 tsk salt til at smage til med
Fremgangsmåde
Kog kikærterne i 1½ time kom laurbærblade og bouillon i kogevandet.
Lad ærterne køle af, evt. i koldt vand.
Blend kikærter, tahin, olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen og revet ingefær sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt og cayennepeber.
Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.
<google>DANSK</google>
Hummus af bønner
Sund udgave uden olie
Ingredienser
- 200 g hvide bønner, tørrede
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- 1 håndfuld rucolasalat
- 1 spsk oregano, frisk
- 20 g parmesan
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk soja
- 3 spsk citronsaft
- 1 dl yoghurt naturel
- salt
- cayennepeber
Fremgangsmåde
Læg bønnerne i blød natten over.
Sigt vandet fra, og sæt bønnerne over i nyt, letsaltet vand.
Kog dem i cirka en time, til de er møre.
Sigt vandet fra.
Blend de kogte bønner sammen med hvidløg, tahin, rucola, oregano, revet parmesanost, spidskommen, soja, citronsaft og yoghurt til konsistensen er lind.
Smag til med salt og cayennepeber.