Stegt and med æbler og svesker: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: Category:Danske sider Category:Opskrifter 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time Arbejdstid: ca. 3/4 time 1 and ca. 3 kg med indmad (renset) 2 spsk groft salt peber fra k...)
 
No edit summary
 
(22 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Hovedretter}}
[[Category:Opskrifter]]
4-6 personer<br>
4-6 personer
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time <br>
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time  
Arbejdstid: ca. 3/4 time<br>
Arbejdstid: ca. 3/4 time  


1 and ca. 3 kg med indmad (renset)
:''Julius Traditionel And af pekingracen fra Fakta 2600 g smager kanon godt og kan fås på tilbud for en halvtredser.''
2 spsk groft salt
:''Hvis man steger to af dem er der rigeligt til 6 personer.''''
peber fra kværn
:''Det er hurtigere at stege 2 små ænder end een stor da stegetiden afhænger af vægten.''
3-5 æbler - Coxorange eller Belle de Boskoop (400 g)
:''Faktas rødkål til femenhalv smager også ganske fortrinligt.''
150 g svesker uden sten


Brun andesovs
====Ingredienser====
vingespidser, hals og kråse fra anden
*1 Dansk Landand 14 uger ca. 3-3.3 kg med indmad (til 6 personer passer det med 2 ænder på 2700 g reguler fyldet op)
2 spsk andefedt eller smør (25 g)
*2 spsk groft salt
1 løg (100 g)
*peber fra kværn
1 gulerod (75 g)
*4-6 æbler alt efter størrelse og størrelsen på anden - Coxorange eller Belle de Boskoop
evt. 2 fed hvidløg
*200 g svesker uden sten
2 bløde tomater (150 g) eller 1 spsk tomatkoncentrat
3-4 kviste timian
evt. 1 1/2 dl rødvin (1 glas)
ca. 4 dl fond/bouillon eller vand
ca. 2 spsk majsstivelse (Maizena) + 4 spsk vand


Fjern evt. rester af fjer og indvolde samt overflødigt fedt ved andegumpen. Skær hals og evt. vingespidser af. Dup anden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle. Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt. Del æblerne i kvarte, fjern kernehus og stilke. Læg dem sammen med sveskerne i anden og luk med kødnåle. Læg anden på brystet i ovnen på en rist over en bradepande. Sæt den nederst i ovnen ved 175°C i 15 min. Hæld afsmeltet fedt i bradepanden fra, så det ikke bruner. Vend anden med brystet opad og hæld lidt vand i bradepanden. Beregn ca. 45 min. stegetid pr. kg. Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt. Efterbrun anden ved 225°C eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve. Tag anden ud af ovnen når den er færdig. Lad den hvile ca. 15 min. for den trancheres.
=====Til sovsen=====
* vingespidser, hals og kråse fra anden  
* 2 spsk andefedt eller smør (25 g)
* 1 løg (100 g)
* 1 gulerod (75 g)
* 2 lauerbærblde
* 2 fed hvidløg
* 2 bløde tomater (150 g) eller 1 spsk tomatkoncentrat
* 3-4 kviste timian
* evt. 1 1/2 dl rødvin (1 glas)
* ca. 4 dl vand (evt. fond/bouillon)
* ca. 2 spsk majsstivelse (Maizena) + 4 spsk vand


Brun andesovs
====Fremgangsmåde====
Fjern evt. rester af fjer og indvolde samt overflødigt fedt ved andegumpen. Skær hals og evt. vingespidser af. Dup anden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle. Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt. Del æblerne i kvarte, fjern kernehus og stilke. Læg dem sammen med sveskerne i anden og luk med kødnåle. Læg anden på brystet i ovnen på en rist over en bradepande. Sæt den nederst i ovnen ved 175°C over undervarme i 15 min. Hæld afsmeltet fedt i bradepanden fra, så det ikke bruner. Vend anden med brystet opad og hæld lidt vand i bradepanden. Beregn ca. 45 min. stegetid pr. kg. Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt. Efterbrun anden ved 225°C eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve. Tag anden ud af ovnen når den er færdig. Lad den hvile ca. 15 min. for den trancheres.<br>
Anret anden på et fad, og kom den 5-10 min tilbage i ovnen så fadet bliver varmt, og skindet sprødt. Pas på skindet ikke får for meget.
 
=====Brun andesovs=====
Brun hals, kråse og evt. vingespidserne i en gryde ved kraftig varme i 2 spsk andefedt. Pil og hak løg. Skær guleroden i mindre stykker og brun dem med. Tilsæt tomat, timian og evt. rødvin og hæld fond/bouillon eller vand på, så det dækker. Skum fedt fra med en stor ske. Kog ca. 3/4 time ved svag varme. Si og kog evt. skyen ind, så smagen bliver kraftigere. Tilsæt siet stegesky fra bradepanden. Jævn med majstivelse. Beregn 1½ spsk udrørt i 3 spsk vand til 4 dl sovs. Pisk det i sovsen og kog 3 min. Smag til med salt og peber.
Brun hals, kråse og evt. vingespidserne i en gryde ved kraftig varme i 2 spsk andefedt. Pil og hak løg. Skær guleroden i mindre stykker og brun dem med. Tilsæt tomat, timian og evt. rødvin og hæld fond/bouillon eller vand på, så det dækker. Skum fedt fra med en stor ske. Kog ca. 3/4 time ved svag varme. Si og kog evt. skyen ind, så smagen bliver kraftigere. Tilsæt siet stegesky fra bradepanden. Jævn med majstivelse. Beregn 1½ spsk udrørt i 3 spsk vand til 4 dl sovs. Pisk det i sovsen og kog 3 min. Smag til med salt og peber.


Tilbehør
=====Tilbehør=====
Fx kartofler, brunede kartofler, rødkål, æbler m/gelé
Kartofler, [[brunede kartofler]] og rødkål


Tip
=====Tip=====
Kold parteret and dækket med alufolie kan varmes i ovnen ved 175 grader ca. 20 min. Derefter steges uden alufolie ved 225 grader til skindet er sprødt.
Kold parteret and dækket med alufolie kan varmes i ovnen ved 175 grader ca. 20 min. Derefter steges uden alufolie ved 225 grader til skindet er sprødt.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 12:08, 24 December 2022

4-6 personer
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time
Arbejdstid: ca. 3/4 time

Julius Traditionel And af pekingracen fra Fakta 2600 g smager kanon godt og kan fås på tilbud for en halvtredser.
Hvis man steger to af dem er der rigeligt til 6 personer.''
Det er hurtigere at stege 2 små ænder end een stor da stegetiden afhænger af vægten.
Faktas rødkål til femenhalv smager også ganske fortrinligt.

Ingredienser

  • 1 Dansk Landand 14 uger ca. 3-3.3 kg med indmad (til 6 personer passer det med 2 ænder på 2700 g reguler fyldet op)
  • 2 spsk groft salt
  • peber fra kværn
  • 4-6 æbler alt efter størrelse og størrelsen på anden - Coxorange eller Belle de Boskoop
  • 200 g svesker uden sten
Til sovsen
  • vingespidser, hals og kråse fra anden
  • 2 spsk andefedt eller smør (25 g)
  • 1 løg (100 g)
  • 1 gulerod (75 g)
  • 2 lauerbærblde
  • 2 fed hvidløg
  • 2 bløde tomater (150 g) eller 1 spsk tomatkoncentrat
  • 3-4 kviste timian
  • evt. 1 1/2 dl rødvin (1 glas)
  • ca. 4 dl vand (evt. fond/bouillon)
  • ca. 2 spsk majsstivelse (Maizena) + 4 spsk vand

Fremgangsmåde

Fjern evt. rester af fjer og indvolde samt overflødigt fedt ved andegumpen. Skær hals og evt. vingespidser af. Dup anden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle. Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt. Del æblerne i kvarte, fjern kernehus og stilke. Læg dem sammen med sveskerne i anden og luk med kødnåle. Læg anden på brystet i ovnen på en rist over en bradepande. Sæt den nederst i ovnen ved 175°C over undervarme i 15 min. Hæld afsmeltet fedt i bradepanden fra, så det ikke bruner. Vend anden med brystet opad og hæld lidt vand i bradepanden. Beregn ca. 45 min. stegetid pr. kg. Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt. Efterbrun anden ved 225°C eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve. Tag anden ud af ovnen når den er færdig. Lad den hvile ca. 15 min. for den trancheres.
Anret anden på et fad, og kom den 5-10 min tilbage i ovnen så fadet bliver varmt, og skindet sprødt. Pas på skindet ikke får for meget.

Brun andesovs

Brun hals, kråse og evt. vingespidserne i en gryde ved kraftig varme i 2 spsk andefedt. Pil og hak løg. Skær guleroden i mindre stykker og brun dem med. Tilsæt tomat, timian og evt. rødvin og hæld fond/bouillon eller vand på, så det dækker. Skum fedt fra med en stor ske. Kog ca. 3/4 time ved svag varme. Si og kog evt. skyen ind, så smagen bliver kraftigere. Tilsæt siet stegesky fra bradepanden. Jævn med majstivelse. Beregn 1½ spsk udrørt i 3 spsk vand til 4 dl sovs. Pisk det i sovsen og kog 3 min. Smag til med salt og peber.

Tilbehør

Kartofler, brunede kartofler og rødkål

Tip

Kold parteret and dækket med alufolie kan varmes i ovnen ved 175 grader ca. 20 min. Derefter steges uden alufolie ved 225 grader til skindet er sprødt.

<google>DANSK</google>

id=siteTree