Enebærgryde: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg skært svinekød i strimler eller tern * 50 g smør * 8 enebær * 1 tsk tørret rosmarin * ¼ liter piskefløde * 2 dl cremefraiche 38%…') |
No edit summary |
||
(4 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kg skært svinekød i strimler eller tern | * 1 kg skært svinekød i strimler eller tern (evt. mørbrad eller skært oksekød) | ||
* 50 g smør | * 50 g smør | ||
* | * 16 enebær | ||
* 1 tsk tørret rosmarin | * 1 tsk tørret rosmarin | ||
* ¼ liter piskefløde | * ¼ liter piskefløde | ||
* 2 dl cremefraiche 38% | * 2 dl cremefraiche 38% | ||
* 1 tsk groft salt | * 1 tsk groft salt | ||
* groft peber | * ½ tsk groft peber | ||
* mel til jævning | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 16: | Line 17: | ||
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.<br> | Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.<br> | ||
Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.<br> | Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.<br> | ||
Retten kan evt. jævnes lidt.<br> | |||
Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.<br> | Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.<br> | ||
Serveres med kartoffelmos. | |||
[[File:Enebærgryde.jpg]] | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 03:51, 23 December 2016
Ingredienser
- 1 kg skært svinekød i strimler eller tern (evt. mørbrad eller skært oksekød)
- 50 g smør
- 16 enebær
- 1 tsk tørret rosmarin
- ¼ liter piskefløde
- 2 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk groft peber
- mel til jævning
Fremgangsmåde
Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Læg alt kødet tilbage i gryden.
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.
Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.
Retten kan evt. jævnes lidt.
Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.
Serveres med kartoffelmos.
<google>DANSK</google>