Beef Jerky - tørret kød: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Snacks}} | ||
[http://en.wikipedia.org/wiki/Jerky Jerky - Wikipedia] | [http://en.wikipedia.org/wiki/Jerky Jerky - Wikipedia] | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 14: | Line 14: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Alle ingredienserne undtagen kødet blandes i en skål.<br> | |||
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.<br> | |||
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.<br> | |||
Tænd ovnen på omkring 50º varmluft (40º-70º).<br> | |||
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.<br> | |||
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.<br> | |||
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.<br> | |||
Lad det stå i 5-8 timer i ovnen.<br> | |||
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.<br> | |||
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 12:29, 5 February 2017
Ingredienser
- 1 3/4 dl mørk sojasauce
- 2 spsk Worcestershire sauce
- 1 tsk løgpulver (ikke løg salt)
- 1 tsk hvidløgspulver (ikke hvidløg salt)
- 1/4 teskefuld stødt ingefær
- 1 1/2 spsk friskkværnet sort peber
- 1/2 tsk Tabasco sauce eller Piri-Piri
- 1/2 tsk rørsukker
- evt. 1/2 tsk flydende røg (pas på ikke at ødelægge resultatet) (kan købes her http://www.foodfromhome.dk)
- 1 kg oksekød i ca 4 mm tykke skiver skåret på langs af årene (den forkerte vej)
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne undtagen kødet blandes i en skål.
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.
Tænd ovnen på omkring 50º varmluft (40º-70º).
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.
Lad det stå i 5-8 timer i ovnen.
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.
<google>DANSK</google>