Grydestegt kalvebov med sursød peberrodssauce: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(5 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
(Til 4 personer) | |||
==Grydestegt kalvebov== | ==Grydestegt kalvebov== | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 5: | Line 6: | ||
* 1/4 knoldselleri | * 1/4 knoldselleri | ||
* 3 persillerødder | * 3 persillerødder | ||
* 2 | * 2 gulerødder | ||
* Evt. porretop hvis du har noget | * Evt. porretop hvis du har noget | ||
* salt | * salt | ||
Line 12: | Line 13: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Drys kalveboven grundigt med salt og peber, og brun den i en stegegryde.<br> | |||
Tilsæt vand så den er omkring halvt dækket, men ikke for meget, der skal kun være 1/2 liter suppe til sovsen til sidst.<br> | |||
Læg låg på gryden, og lad boven simre i 1 times tid.<br> | |||
Imens renses grøntsagerne, og snittes i mindre stykker.<br> | |||
Når der er gået 1 time vendes boven, og grøntsagerne tilsættes.<br> | |||
Lad den simre yderligere 1 times tid.<br> | |||
Mens den simrer igen, kan du skrælle kartoflerne. | |||
==Sursød peberrodssauce== | ==Sursød peberrodssauce== | ||
Line 18: | Line 27: | ||
* 2-3 spsk. majsstivelse | * 2-3 spsk. majsstivelse | ||
* 1 dl piskefløde eller mælk | * 1 dl piskefløde eller mælk | ||
* | * Masser af frisk peberrod | ||
* 2 spsk lagereddike, æbleeddike | * 2 spsk lagereddike, æbleeddike | ||
* | * 1 tsk sukker | ||
* | * salt (kun hvis suppen ikke har salt nok) | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 29: | Line 38: | ||
Lad saucen koge op, mens du pisker i den.<br> | Lad saucen koge op, mens du pisker i den.<br> | ||
Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.<br> | Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.<br> | ||
==Servering== | |||
Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.<br> | |||
Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og peberrodssaucen. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 04:16, 23 December 2016
(Til 4 personer)
Grydestegt kalvebov
Ingredienser
- 1-1,5 kg kalvebov uden ben
- 1/4 knoldselleri
- 3 persillerødder
- 2 gulerødder
- Evt. porretop hvis du har noget
- salt
- peber
- 1,5 kg kartofler
Fremgangsmåde
Drys kalveboven grundigt med salt og peber, og brun den i en stegegryde.
Tilsæt vand så den er omkring halvt dækket, men ikke for meget, der skal kun være 1/2 liter suppe til sovsen til sidst.
Læg låg på gryden, og lad boven simre i 1 times tid.
Imens renses grøntsagerne, og snittes i mindre stykker.
Når der er gået 1 time vendes boven, og grøntsagerne tilsættes.
Lad den simre yderligere 1 times tid.
Mens den simrer igen, kan du skrælle kartoflerne.
Sursød peberrodssauce
Ingredienser
- ca. 5 dl af suppen fra kødet
- 2-3 spsk. majsstivelse
- 1 dl piskefløde eller mælk
- Masser af frisk peberrod
- 2 spsk lagereddike, æbleeddike
- 1 tsk sukker
- salt (kun hvis suppen ikke har salt nok)
Fremgangsmåde
Peberrod rives fint.
Lad suppen fra kødet koge ind, til der er ca. 5 dl tilbage, og hæld den evt. gennem en sigte.
Rør majsstivelsen ud i fløde eller mælk, og pisk jævningen i saucen under omrøring.
Lad saucen koge op, mens du pisker i den.
Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.
Servering
Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.
Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og peberrodssaucen.
<google>DANSK</google>