Fyldte æg med ansjos: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 26: | Line 26: | ||
* 1 spsk hakket persille | * 1 spsk hakket persille | ||
* 3 ansjoser (dvs 6 fileter) | * 3 ansjoser (dvs 6 fileter) | ||
* ¼ tsk presset eller finthakket | * ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg | ||
* ¼ tsk | * ¼ tsk dijonsennep | ||
* lidt finthakket rød peberfrugt | * lidt finthakket rød peberfrugt | ||
* lidt salt | * lidt salt | ||
Line 37: | Line 37: | ||
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.<br> | Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.<br> | ||
Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde , kan du blande det i en foodprocessor.)<br> | Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)<br> | ||
Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.<br> | Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.<br> | ||
Line 43: | Line 43: | ||
Pynt med terninger af den hakkede rød peber. | Pynt med terninger af den hakkede rød peber. | ||
==Æg i skærsilden== | Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking | ||
==Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory== | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Til 6 personer | Til 6 personer | ||
Line 64: | Line 66: | ||
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.<br> | Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.<br> | ||
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.<br> | Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.<br> | ||
Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 06:20, 11 April 2017
Fyldte æg med ansjos
Ingredienser
- 2 æg
- 1 ansjos (dvs to fileter)
- 1 tsk kapers
- 1 tsk sennep
- 1 tsk finthakket løg
- 3 tsk piskefløde
Fremgangsmåde
Kog æggene i 8 minutter, pil og halver dem.
Blommen tages ud og blandes med finthakket ansjoser, finthakket løg, hakket kapers og sennep.
Konsistensen justeres med en smule piskefløde.
Fyld blandingen i hviderne, og pynte med en kapers og servere.
Hårdkogte æg med grøn sauce
En velsmagende, attraktiv måde at servere hårdkogte æg, hvis æggeblommer, efter kogning, blandes med en pikant grøn sauce.
Ingredienser
- 6 store æg
- 2 spsk jomfru oliven oile
- ½ spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakket persille
- 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
- ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg
- ¼ tsk dijonsennep
- lidt finthakket rød peberfrugt
- lidt salt
Fremgangsmåde
Kom æggene i koldt vand, og bring dem i kog.
Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle af under rindende koldt vand.
Pil og halver dem på langs.
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.
Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)
Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.
Pynt med terninger af den hakkede rød peber.
Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking
Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory
Ingredienser
Til 6 personer
- 5 spak olivenolie
- ½ løg i tern
- 2 dåser (400 g) flåede tomater
- 4 friske basilikumblade, hakket
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ tsk hakket frisk oregano
- 12 store æg
Fremgangsmåde
Varm olivenolien i en stor sauterpande over medium varme i 1 minut.
Tilsæt løg og sauter dem til de er blanke (3 til 4 minutter).
Tilsæt tomater, basilikum, salt, peber, og oregano.
Reducer varmen til medium-lav lad det simre, i 12 minutter, rør i det en gang imellem.
Slå æggene ud, et ad gangen, ned i saucen så de ligger pænt fordelt (som spejlæg).
Lad dem koge i ca 5 minutter, eller indtil æggene er helt kogt.
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.
Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites
<google>DANSK</google>