Cremet pasta med salsiccia, mascarpone og tomat: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Hovedretter}}
{{Hovedretter}}
[[Image:De Cecco n° 23.jpg]]
[[Image:De Cecco n° 23.jpg|400px|right]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 250 g tørret pasta / 300 g tørret pasta - f.eks De Cecco tortiglioni, No.23
* 250 g tørret pasta / 300 g tørret pasta - f.eks De Cecco tortiglioni, No.23 skal koge 12 min som der står på billedet og ikke 11 som der står på de danske pakker
* 1 salsicca fra den italienske slagter / 500g salsicca fars fra irma
* 1 salsicca fra den italienske slagter / 500g salsicca fars fra irma
* 1 rød peberfrugt
* 1 rød peberfrugt
* 2 stilke bladselleri
* 2 stilke blegselleri
* 1 stort løg
* 1 stort løg
* 4 fed hvidløg
* 4 fed hvidløg
Line 21: Line 21:


Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.<br>
Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.<br>
Snit løg i tern, blegselleri i tynde skiver (flæk dem på langs først hvis de er meget store), peberfrugt i tern og hvidløg i tynde skiver.<br>


Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.<br>
Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.<br>

Latest revision as of 14:10, 26 November 2024

De Cecco n° 23.jpg

Ingredienser

  • 250 g tørret pasta / 300 g tørret pasta - f.eks De Cecco tortiglioni, No.23 skal koge 12 min som der står på billedet og ikke 11 som der står på de danske pakker
  • 1 salsicca fra den italienske slagter / 500g salsicca fars fra irma
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stilke blegselleri
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld friske basilikum blade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 200 g mascarpone eller fløde
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 50 g parmesan
  • 140 g tomatkoncentrat
  • salt
  • groft peber

Fremgangsmåde

Varm en smule olie på en pande, og mas pølsernes indhold ud på panden i større klumper.

Pølserne indeholder en del fedt, så start med kun at varme en spsk olie, – du kan altid tilsætte mere.

Snit løg i tern, blegselleri i tynde skiver (flæk dem på langs først hvis de er meget store), peberfrugt i tern og hvidløg i tynde skiver.

Steg kødet ved god høj varme i 5-8 minutter.

Tilsæt blegselleri, løg, hvidløg og peberfrugt, svits det på panden med lidt salt og peber, når løgene begynder at blive klare tilsættes tomatkoncentrat som svitses med.

Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og tilsæt derefter tomater, parmesan, basilikum og mascarpone. Gem evt. lidt basilikum til at vende i lige inden servering, – så den beholder en flot farve.

Lad saucen simre ved god varmen i ca. 10 minutter, – kog pastaen imens.

Gem lidt pastavand inden de drænes – hvis konsistensen skal justeres.

Smag saucen til med salt og peber, vend den samme med den drænede pasta, og juster evt. konsistensen med en smule pastavand.

Server pyntet med friskrevet parmesanost, frisk basilikum og et drys peper.

<google>DANSK</google>

id=siteTree