Coq au vin: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 8: | Line 8: | ||
* 250 g skalotteløg | * 250 g skalotteløg | ||
* ½ liter rødvin | * ½ liter rødvin | ||
* 2 | * 2 laurbærblade | ||
* 3 fed hakket hvidløg | * 3 fed hakket hvidløg | ||
* 2 kviste rosmarin | * 2 kviste rosmarin | ||
Line 25: | Line 25: | ||
Tag baconen op af gryden og brun løgene.<br> | Tag baconen op af gryden og brun løgene.<br> | ||
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.<br> | Tag løgene op, og brun kyllingekødet.<br> | ||
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og | Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade i gryden.<br> | ||
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).<br> | Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).<br> | ||
Rens champignon og skær dem i skiver.<br> | Rens champignon og skær dem i skiver.<br> |
Revision as of 07:15, 14 July 2012
Ingredienser
- 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
- 75 g bacon (4 skiver)
- 10 g smør
- 1 spsk olie
- 250 g skalotteløg
- ½ liter rødvin
- 2 laurbærblade
- 3 fed hakket hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 1 dusk timian
- salt
- peber
- 2 tsk maizena mel til jævning
- 250 g champignon
- 10 g smør
Fremgangsmåde
Hvis man bruger kyllingelår med ryg, klippes det yderste benede stykke af lårene af, hvis man bruger hel kylling, deles kyllingen i portions stykker.
Kødet krydres med salt og groftkværnet peber.
Skær bacon i mindre stykker og rist det i en stegegryde.
Pil skalotteløgene mens baconen steger.
Tag baconen op af gryden og brun løgene.
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade i gryden.
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).
Rens champignon og skær dem i skiver.
Rist champignonerne i smør mens kyllingen simrer.
Når kyllingen er ved at være mør kommes skalotteløg i, og retten simrer videre i 5 min.
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.
Serveres med ris, eller kartoffelmos.
<google>DANSK</google>