Enebærgryde: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg skært svinekød i strimler eller tern * 50 g smør * 8 enebær * 1 tsk tørret rosmarin * ¼ liter piskefløde * 2 dl cremefraiche 38%…')
 
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg skært svinekød i strimler eller tern
* 1 kg skært svinekød i strimler eller tern (evt. mørbrad eller skært oksekød)
* 50 g smør
* 50 g smør
* 8 enebær
* 8 enebær
Line 9: Line 9:
* 1 tsk groft salt
* 1 tsk groft salt
* groft peber
* groft peber
* mel til jævning


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 16: Line 17:
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.<br>
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.<br>
Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.<br>
Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.<br>
Retten kan evt. jævnes lidt.<br>
Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.<br>
Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.<br>
Retten kan evt. jævnes lidt.<br>
 
Serveres med kartoffelmos.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 10:02, 22 January 2011

Ingredienser

  • 1 kg skært svinekød i strimler eller tern (evt. mørbrad eller skært oksekød)
  • 50 g smør
  • 8 enebær
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ¼ liter piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 38%, fx Karolines Køkken®
  • 1 tsk groft salt
  • groft peber
  • mel til jævning

Fremgangsmåde

Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Læg alt kødet tilbage i gryden.
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet.
Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg, ca. 1 time.
Retten kan evt. jævnes lidt.
Smag til og tilsæt evt. lidt kulør.

Serveres med kartoffelmos.

<google>DANSK</google>

id=siteTree