På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Ossobuco alla Milanese: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
(6 personer) | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 2 kg kalveskank i skiver | * 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8) | ||
* 2 løg | |||
* 2 gulerødder | |||
* 6 dl hvidvin | |||
* 1 tsk. merian | |||
* 1 tsk. timian | |||
* 3 lauerbærblade | |||
* 3 ds hakkede tomater | |||
* salt | |||
* peber | |||
* olivenolie til stegning | * olivenolie til stegning | ||
Line 14: | Line 24: | ||
====Gremolata==== | ====Gremolata==== | ||
* 1 stort bundt persille | |||
* 4 fed hvidløg | * 4 fed hvidløg | ||
* 2 usprøjtede økologiske citroner | * 2 usprøjtede økologiske citroner | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.<br> | |||
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.<br> | |||
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.<br> | |||
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.<br> | |||
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.<br> | |||
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.<br> | |||
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br> | |||
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br> | |||
<br> | |||
Rens persillen, og hak den.<br> | |||
Pres hvisløgende.<br> | |||
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br> | |||
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br> | |||
<br> | |||
Hak løget fint, og steg det klart i olie.<br> | |||
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.<br> | |||
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.<br> | |||
Lad det simre i 12 minutter med låg på.<br> | |||
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.<br> | |||
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.<br> | |||
<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 10:32, 13 March 2011
(6 personer)
Ingredienser
- 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 6 dl hvidvin
- 1 tsk. merian
- 1 tsk. timian
- 3 lauerbærblade
- 3 ds hakkede tomater
- salt
- peber
- olivenolie til stegning
Risotto
- 2 små løg
- 5 dl basmati ris
- 1,1 l boullion
- 1 knsp. safran
- 4 spsk. revet parmesanost
- salt
- peber
Gremolata
- 1 stort bundt persille
- 4 fed hvidløg
- 2 usprøjtede økologiske citroner
Fremgangsmåde
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.
Rens persillen, og hak den.
Pres hvisløgende.
Riv citronskalden fint på et rivejern.
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.
Hak løget fint, og steg det klart i olie.
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.
Lad det simre i 12 minutter med låg på.
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.
<google>DANSK</google>