Ragù alla bolognese: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 20: Line 20:
Svits løg, bladselleriog gulerod olivenolie.<br>
Svits løg, bladselleriog gulerod olivenolie.<br>
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud.<br>
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud.<br>
Tilsæt hakket oksekød, og tilsæt rødvin, når kødet har taget farve.<br>
Tilsæt hakket oksekød, og vend det hele tiden, til kødet har taget farve.<br>
Hak rosmarin (uden stilke) og hvidløg, og rør det i gryden.
Tilsæt rødvin.<br>
Lad vinen koge ind og tilsæt sukker og sødmælk.<br>
Lad vinen koge ind og tilsæt sukker og sødmælk.<br>
Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud.<br>
Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud.<br>

Revision as of 16:14, 2 July 2012


Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 6 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • olivenolie
  • 2 store dåser dobbelt tomatkoncentrat
  • 2 friske kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Hak løg, bladselleri og gulerødder meget fint.
Svits løg, bladselleriog gulerod olivenolie.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud.
Tilsæt hakket oksekød, og vend det hele tiden, til kødet har taget farve.
Hak rosmarin (uden stilke) og hvidløg, og rør det i gryden. Tilsæt rødvin.
Lad vinen koge ind og tilsæt sukker og sødmælk.
Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud.
Spæd evt. med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Smag til med salt og peber.

<google>DANSK</google>

id=siteTree