Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 10: | Line 10: | ||
* hvidsløgspulver | * hvidsløgspulver | ||
* salt | * salt | ||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
* ½ glas Hellmans mayo | * ½ glas Hellmans mayo | ||
* 1 tsk dijonsennep | * 1 tsk dijonsennep | ||
Line 63: | Line 44: | ||
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm | Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm | ||
Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie. | Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie. | ||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
Hak skalotteløgene meget fint.<br> | Hak skalotteløgene meget fint.<br> | ||
Hak estragon bladene lidt. | Hak estragon bladene lidt. |
Revision as of 17:54, 11 August 2012
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder de pindebøf.
Ingredienser
- 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
- 1 spids pind pr person
- barbecue krydderi
- hvidsløgspulver
- salt
Bearnaise Creme
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 tsk dijonsennep
- 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
- 1-2 skalotteløg
- ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Barbecue krydderi
- 3 spsk muscovadosukker
- 3 spsk paprika
- 2 spsk flagesalt
- 4 tsk hvidløgspulver eller granulat (kan udelades eller erstattes af løgpulver el. granulat)
- 4 tsk sennepsfrø
- 3 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk hel spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk chilli pulver
Salat
- Iceberg
- tomat
- agurk
- løg
- olivenolie
- hvid balsamico
- oregano
Fremgangsmåde
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm Steges 2 min i friture, eller på en pande i olivenolie.
Bearnaise Creme
Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Barbecue krydderi
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.
Salat
Skær salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Skær tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.
<google>DANSK</google>