Falafel: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 12: | Line 12: | ||
* 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber) | * 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber) | ||
* 2 tsk salt | * 2 tsk salt | ||
* cayenne peber | |||
* 2 tsk natron eller bagepulver | |||
* 1 l vindruekerneolie til stegning | * 1 l vindruekerneolie til stegning | ||
Line 24: | Line 26: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Hak bønner, løg, blegselleri, persille og kikærter i en kødhakker, eller blend det i en foodprocessor.<br> | |||
Kom resten af ingredienserne undtagen olien i og bland det det sammen, evt. med en smule vand, så det får den rigtige konsistens.<br> | |||
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br> | Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.<br> | ||
Smag den til med salt og peber.<br> | Smag den til med salt og cayenne peber.<br> | ||
Lad blandingen hvile en halv times tid inden det steges.<br> | |||
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.<br> | I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.<br> | ||
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br> | Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.<br> | ||
Tag | Tag falafel kuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.<br> | ||
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.<br> | Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 06:10, 13 March 2013
Ingredienser
Falafler
- 300 g kikærter udblødt i ca 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
- 100 g hestebønner (foul) fås på dåse
- 6 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 stilk bladselleri
- evt 1 bundt persille
- 1 tsk bordsalt
- 4 spsk hvedemel
- 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
- 2 tsk salt
- cayenne peber
- 2 tsk natron eller bagepulver
- 1 l vindruekerneolie til stegning
Tilbehør
- pitabrød
- hvid salatdressing
- salat
- rødløg
- agurk
- peberfrugt
- tomat
Fremgangsmåde
Hak bønner, løg, blegselleri, persille og kikærter i en kødhakker, eller blend det i en foodprocessor.
Kom resten af ingredienserne undtagen olien i og bland det det sammen, evt. med en smule vand, så det får den rigtige konsistens.
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og cayenne peber.
Lad blandingen hvile en halv times tid inden det steges.
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag falafel kuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.
<google>DANSK</google>