Tortellini i cremet gorgonzolasauce: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 8: | Line 8: | ||
* 80 gram gorgonzolaost | * 80 gram gorgonzolaost | ||
* 80 gram smør | * 80 gram smør | ||
* 4 spsk revet parmesan | |||
* en håndfuld basilikumblade | |||
* ½ tsk groft salt | * ½ tsk groft salt | ||
* ½ tsk groft peber | * ½ tsk groft peber | ||
* friskrevet muskatnød | * friskrevet muskatnød | ||
* evt 6 skiver parmaskinke | |||
=====Fremgangsmåde===== | =====Fremgangsmåde===== | ||
Line 21: | Line 24: | ||
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til. | Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til. | ||
Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt. | Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.<br> | ||
Kom basilikum blade i og drys parmesan osten på vend det hele godt.<br> | |||
Hvis det skal serveres som selvstændig ret, kan man komme 6 skiver parmaskinke klippet i mindre stykker i. | |||
Serveres med en skål revet parmesanost til at drysse over. | Serveres med godt brød, og en skål revet parmesanost til at drysse over. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 21:49, 11 August 2013
Ingredienser
- 500 g frisk tortellini (eller anden pasta)
- revet parmesanost
sauce
- 1/4 l frisk piskefløde
- 80 gram gorgonzolaost
- 80 gram smør
- 4 spsk revet parmesan
- en håndfuld basilikumblade
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk groft peber
- friskrevet muskatnød
- evt 6 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde
Kom fløden i en lille gryde og kog den forsigtigt under omrøring 15-20 min til den bliver cremet.
Kog pastaen i en anden gryde imens.
Skær gorgonzolaen i mindre stykker, og kom den og smørret i gryden.
Pisk det sammen til osten er smeltet.
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til.
Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.
Kom basilikum blade i og drys parmesan osten på vend det hele godt.
Hvis det skal serveres som selvstændig ret, kan man komme 6 skiver parmaskinke klippet i mindre stykker i.
Serveres med godt brød, og en skål revet parmesanost til at drysse over.
<google>DANSK</google>