Grydestegt kalvebov med sursød peberrodssauce: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 40: | Line 40: | ||
==Servering== | ==Servering== | ||
Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.<br> | Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.<br> | ||
Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og | Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og peberrodssaucen. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 18:08, 17 December 2014
Grydestegt kalvebov
Ingredienser
- 1-1,5 kg kalvebov uden ben
- 1/4 knoldselleri
- 3 persillerødder
- 2 gulerødder
- Evt. porretop hvis du har noget
- salt
- peber
- 1,5 kg kartofler
Fremgangsmåde
Drys kalveboven grundigt med salt og peber, og brun den i en stegegryde.
Tilsæt vand så den er omkring halvt dækket, men ikke for meget, der skal kun være 1/2 liter suppe til sovsen til sidst.
Læg låg på gryden, og lad boven simre i 1 times tid.
Imens renses grøntsagerne, og snittes i mindre stykker.
Når der er gået 1 time vendes boven, og grøntsagerne tilsættes.
Lad den simre yderligere 1 times tid.
Mens den simrer igen, kan du skrælle kartoflerne.
Sursød peberrodssauce
Ingredienser
- ca. 5 dl af suppen fra kødet
- 2-3 spsk. majsstivelse
- 1 dl piskefløde eller mælk
- Frisk peberrod
- 2 spsk lagereddike, æbleeddike
- Sukker
- Salt
Fremgangsmåde
Peberrod rives fint.
Lad suppen fra kødet koge ind, til der er ca. 5 dl tilbage, og hæld den evt. gennem en sigte.
Rør majsstivelsen ud i fløde eller mælk, og pisk jævningen i saucen under omrøring.
Lad saucen koge op, mens du pisker i den.
Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.
Servering
Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.
Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og peberrodssaucen.
<google>DANSK</google>