Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 400g hvide tørrede bønner * 2 kviste timian * 5 laurbærblade * 2 tsk salt * 6 porrer * 1 selleri * 3 liter grønsagsbouillon * 1 ds. koncentreret t...)
 
No edit summary
Line 2: Line 2:
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 400g hvide tørrede bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 2 kviste timian
* 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
* 5 laurbærblade
* 5 laurbærblade
* 2 tsk salt
* 2 tsk salt
* 6 porrer
* 6 porrer
* 1 selleri
* 1 selleri
* 3 liter grønsagsbouillon
* 3 liter grønsagsbouillon
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* timian og/eller merian
* 2 tsk timian eller merian
* peber (og evt. salt)
* peber (og evt. salt)


Line 18: Line 19:
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian og peber.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 15 min mere.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.<br>


Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.
Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 21:40, 2 February 2010

Ingredienser

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>

id=siteTree