Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 400g hvide tørrede bønner * 2 kviste timian * 5 laurbærblade * 2 tsk salt * 6 porrer * 1 selleri * 3 liter grønsagsbouillon * 1 ds. koncentreret t...) |
No edit summary |
||
Line 2: | Line 2: | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 400g hvide tørrede bønner | * 400g hvide tørrede bønner | ||
* 2 kviste timian | * 2 kviste timian eller 1 tsk tørret | ||
* 5 laurbærblade | * 5 laurbærblade | ||
* 2 tsk salt | * 2 tsk salt | ||
* 6 porrer | * 6 porrer | ||
* 1 selleri | * 1 selleri | ||
* 3 liter grønsagsbouillon | * 3 liter grønsagsbouillon | ||
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g | * 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g | ||
* timian | * 2 tsk timian eller merian | ||
* peber (og evt. salt) | * peber (og evt. salt) | ||
Line 18: | Line 19: | ||
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> | Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> | ||
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br> | Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br> | ||
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian og peber.<br> | Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br> | ||
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br> | Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br> | ||
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca | Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.<br> | ||
Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost. | Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 21:40, 2 February 2010
Ingredienser
- 400g hvide tørrede bønner
- 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
- 5 laurbærblade
- 2 tsk salt
- 6 porrer
- 1 selleri
- 3 liter grønsagsbouillon
- 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
- 2 tsk timian eller merian
- peber (og evt. salt)
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.
Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.
<google>DANSK</google>