Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 2: | Line 2: | ||
[[File:Pindebøf.jpg]] | [[File:Pindebøf.jpg]] | ||
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder | Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf. | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 28: | Line 28: | ||
=====Råstegte kartofler===== | =====Råstegte kartofler===== | ||
* kartofler | * 1 kg kartofler | ||
* timian gerne frisk | |||
* salt | * salt | ||
* groft peber | * groft peber | ||
Line 34: | Line 35: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
=====Råstegte kartofler===== | |||
Vask eller skræl kartoflerne.<br> | |||
Skær kartoflerne i både.<br> | |||
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde. | |||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
Line 52: | Line 53: | ||
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.<br> | Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.<br> | ||
Drys med lidt oregano.<br> | Drys med lidt oregano.<br> | ||
=====Pindebøfferne===== | |||
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver og salt.<br> | |||
Kødternene steges på en pande i olivenolie kort tid som en bøf.<br> | |||
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 18:13, 11 August 2012
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Ingredienser
- 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 1,5 x 1,5 cm
- 1 spids pind pr person
- barbecue krydderi
- hvidsløgspulver
- salt
Bearnaise Creme
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 tsk dijonsennep
- 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
- 1-2 skalotteløg
- ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
- Iceberg
- tomat
- agurk
- løg
- olivenolie
- hvid balsamico
- oregano
Råstegte kartofler
- 1 kg kartofler
- timian gerne frisk
- salt
- groft peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Råstegte kartofler
Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.
Bearnaise Creme
Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Salat
Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.
Pindebøfferne
Kødet skæres i tern 1,5 cm * 1,5 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver og salt.
Kødternene steges på en pande i olivenolie kort tid som en bøf.
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.
<google>DANSK</google>