Grillmarineret flækket nakkefilet: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 34: | Line 34: | ||
* 2 tsk hvidløgspulver | * 2 tsk hvidløgspulver | ||
* 1 tsk groft peber | * 1 tsk groft peber | ||
====Fremgangsmåde==== | |||
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.<br> | |||
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.<br> | |||
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.<br> | |||
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.<br> | |||
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 07:38, 8 July 2013
Soja / Ingefær-marineret
Ingredienser
- en nakkefilet ca. 2 kg
- 30 g frisk ingefær
- 8 fed hvidløg
- 1 lime eller 1 lille citron
- 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
- 6 spsk honning
- 3 tsk chiliflager
Fremgangsmåde
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Riv ingefæren og pres hvidløget.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.
Tilbehør
...
Sennepsmarineret
Ingredienser
- en nakkefilet ca. 2 kg
- 90 g dijon sennep
- 50 g brun farin
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stærk paprika
- 2 tsk timian
- 2 tsk rosmarin
- 4 tsk salt
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk groft peber
Fremgangsmåde
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.
<google>DANSK</google>