Porretærte med ost: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 8: | Line 8: | ||
====Fyld==== | ====Fyld==== | ||
* 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g) | * 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g) | ||
* 50 g smør | |||
* 1 tsk fint salt | * 1 tsk fint salt | ||
* 3 æg | * 3 æg | ||
Line 14: | Line 15: | ||
* 100 g revet ost | * 100 g revet ost | ||
* 1 tsk salt | * 1 tsk salt | ||
===Fremgangsmåde==== | |||
Bland mel og salt i en skål.<br> | |||
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br> | |||
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br> | |||
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br> | |||
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. | |||
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° C.<br> | |||
Rens porrene og skær dem i tynde skiver.<br> | |||
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.<br> | |||
Sluk panden.<br> | |||
Pisk æg, muskatnød og salt sammen i en skål.<br> | |||
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrene.<br> | |||
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 20:36, 1 December 2013
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk fint salt
- 100 g koldt smør
- 1 spsk vand
Fyld
- 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
- 50 g smør
- 1 tsk fint salt
- 3 æg
- 1 tsk revet muskatnød
- 2 dl Cremefraiche
- 100 g revet ost
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde=
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° C.
Rens porrene og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød og salt sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrene.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.
<google>DANSK</google>