Helstegt oksemørbrad på Weber grill: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
Tænd op i grillen, den skal være pænt varm, ellers stiger temperaturen ikke nok når mørbraden hviler bagefter. | |||
Fold den tynde ende af mørbraden ind, og snør den sammen, så mørbraden har samme tykkelse over det hele. | Fold den tynde ende af mørbraden ind, og snør den sammen, så mørbraden har samme tykkelse over det hele. | ||
Line 11: | Line 13: | ||
Den må ikke få mere, det går ret hurtigt til sidst, så hold godt øje med den. | Den må ikke få mere, det går ret hurtigt til sidst, så hold godt øje med den. | ||
Lad mørbraden | Lad mørbraden hvile i 20 minutter tildækket med folie og viskestykke.<br> | ||
(Efter de 20 minutter vil kernetemperaturen være nået til ca. 66°.) | (Efter de 20 minutter vil kernetemperaturen være nået til ca. 66°.) | ||
Revision as of 11:24, 18 May 2014
Tænd op i grillen, den skal være pænt varm, ellers stiger temperaturen ikke nok når mørbraden hviler bagefter.
Fold den tynde ende af mørbraden ind, og snør den sammen, så mørbraden har samme tykkelse over det hele.
Drys salt og peber på hele vejen rundt om mørbraden.
Sæt et stegetermometer midt i mørbraden på det tykkeste sted.
Brug et elektronisk med ledning, så låget ikke skal åbnes igen før den er færdig.
Grill mørbraden ved indirekte varme til stegetermometret viser 60°.
Den må ikke få mere, det går ret hurtigt til sidst, så hold godt øje med den.
Lad mørbraden hvile i 20 minutter tildækket med folie og viskestykke.
(Efter de 20 minutter vil kernetemperaturen være nået til ca. 66°.)
Serveres straks, f.eks. med grøn salat og nye kartofler med smør og salt.
Sæt hele mørbraden på bordet, og skær den i ca. 6 mm tykke skiver, efterhånden som den spises.
<google>DANSK</google>