Ungarsk Gullash (John Prices): Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>') |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger) | |||
* 5 løg (hakkede) | |||
* 50 g smør | |||
* 6-10 spsk paprika (den milde type) | |||
* 2 spsk mel | |||
* 4-5 gulerødder (i skiver) | |||
* salt og peber | |||
* 3 laurbærblade | |||
* 1 spsk kommen | |||
* 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse) | |||
* 1 liter suppe eller bouillon | |||
* ca. ½ liter piskefløde | |||
====Tilbehør==== | |||
* kartoffelmos | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Svits først løgene klare i lidt af smørret.<br> | |||
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.<br> | |||
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.<br> | |||
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.<br> | |||
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.<br> | |||
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.<br> | |||
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.<br> | |||
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.<br> | |||
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.<br> | |||
Lad det småkoge endnu nogle min.<br> | |||
Smag til. | |||
Retten serveres med kartoffelmos. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 10:06, 9 January 2015
Ingredienser
- 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
- 5 løg (hakkede)
- 50 g smør
- 6-10 spsk paprika (den milde type)
- 2 spsk mel
- 4-5 gulerødder (i skiver)
- salt og peber
- 3 laurbærblade
- 1 spsk kommen
- 100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
- 1 liter suppe eller bouillon
- ca. ½ liter piskefløde
Tilbehør
- kartoffelmos
Fremgangsmåde
Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af grydenog kom resten af smørret.
Brun kødet i mindre portioner ad gangen.
Kom alt kødet i gryden, drys paprikaen og melet over og rør det sammen.
Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.
Retten serveres med kartoffelmos.
<google>DANSK</google>