Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 8: | Line 8: | ||
* 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump) | * 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump) | ||
* 1 spids pind pr person | * 1 spids pind pr person | ||
* barbecue krydderi | * [http://www.yggenyk.dk/wiki/Barbecue_krydderi barbecue krydderi] | ||
* hvidsløgspulver | * hvidsløgspulver | ||
* salt | * salt |
Revision as of 16:17, 7 July 2016
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer.
Ingredienser
- 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump)
- 1 spids pind pr person
- barbecue krydderi
- hvidsløgspulver
- salt
- peber
- flutes
Bearnaise Creme
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk bearnaiseessens
- 1-2 skalotteløg
- ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
- Iceberg
- tomat
- agurk
- løg
- olivenolie
- hvid balsamico
- oregano
Råstegte kartofler
- 1 kg kartofler
- timian gerne frisk
- salt
- groft peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Råstegte kartofler
Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.
Bearnaise Creme
Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Salat
Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.
Pindebøfferne
Kødet skæres i tern 2 cm * 2 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver, salt og peber.
Kødternene steges på en pande i olivenolie som en bøf.
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.
Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.
Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)
<google>DANSK</google>