Pandestegt lammefilet med knuste kartofler: Difference between revisions
(Created page with "{{Hovedretter}} Opskriften er til 2 personer ====Ingredienser==== * 1 lammefilet 250-300g * rosmarin * timian * salt * peber * 16 enebær * 3 fed hvidløg * cherry tomater * grønne oliven * rigeligt smør til at stege i (ellers bliver krydderne brændt på panden) =====Knuste Kartofler===== Krydr filetten med salt,peber, rosmarin og timian<br> Lad den ligge lidt og trække<br> Skær hvidløget i tynde skiver<br> Hak enebærrene med en kniv eller stød dem i en morter...") |
No edit summary |
||
Line 14: | Line 14: | ||
=====Knuste Kartofler===== | =====Knuste Kartofler===== | ||
* så mange små gerne nye kartofler med skræl som i kan spise | |||
* salt | |||
* smør | |||
* frisk timian | |||
Krydr filetten med salt,peber, rosmarin og timian<br> | ====Fremgangsmåde==== | ||
====Lammefilet==== | |||
Krydr filetten med salt, peber, rosmarin og timian<br> | |||
Lad den ligge lidt og trække<br> | Lad den ligge lidt og trække<br> | ||
Skær hvidløget i tynde skiver<br> | Skær hvidløget i tynde skiver<br> | ||
Hak enebærrene med en kniv eller stød dem i en morter | Hak enebærrene med en kniv eller stød dem i en morter<br> | ||
Fileten brunes på panden i smør<br> | Fileten brunes på panden i smør 1-2 min på hver side<br> | ||
Når den er brunet af tilsættes skårne/knuste enebær og hvidløg skåret i flager<br> | Når den er brunet af tilsættes skårne/knuste enebær og hvidløg skåret i flager<br> | ||
Derefter cherry tomater og | Derefter cherry tomater og grønne oliven<br> | ||
Lad det småstege til kødet er mørt, ikke for meget brug evt stegetermometer<br> | Lad det småstege/simre til kødet er mørt, ikke for meget brug evt stegetermometer<br> | ||
====Knuste Kartofler==== | |||
Skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.<br> | |||
Hæld vandet fra og læg kartoflerne på et skærebræt<br> | |||
Mos kartoflerne med en gaffel så de bliver knuste uden at blive til mos, de skal stadig være lidt rustikke at se på.<br> | |||
Fordel kartoflerne i et fladt fad<br> | |||
Læg smørflager på og drys med lidt salt og rigeligt frisk timian<br> | |||
Kom fadet i en 220 grader varmluftovn i 10 min<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 18:34, 23 December 2022
Opskriften er til 2 personer
Ingredienser
- 1 lammefilet 250-300g
- rosmarin
- timian
- salt
- peber
- 16 enebær
- 3 fed hvidløg
- cherry tomater
- grønne oliven
- rigeligt smør til at stege i (ellers bliver krydderne brændt på panden)
Knuste Kartofler
- så mange små gerne nye kartofler med skræl som i kan spise
- salt
- smør
- frisk timian
Fremgangsmåde
Lammefilet
Krydr filetten med salt, peber, rosmarin og timian
Lad den ligge lidt og trække
Skær hvidløget i tynde skiver
Hak enebærrene med en kniv eller stød dem i en morter
Fileten brunes på panden i smør 1-2 min på hver side
Når den er brunet af tilsættes skårne/knuste enebær og hvidløg skåret i flager
Derefter cherry tomater og grønne oliven
Lad det småstege/simre til kødet er mørt, ikke for meget brug evt stegetermometer
Knuste Kartofler
Skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og læg kartoflerne på et skærebræt
Mos kartoflerne med en gaffel så de bliver knuste uden at blive til mos, de skal stadig være lidt rustikke at se på.
Fordel kartoflerne i et fladt fad
Læg smørflager på og drys med lidt salt og rigeligt frisk timian
Kom fadet i en 220 grader varmluftovn i 10 min
<google>DANSK</google>