Lamme porchetta

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 stort lammeslag
  • frisk brødkrumme
  • 8 finthakkede skalotteløg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt rosmarin
  • 1 bundt timian
  • salt
  • peber
  • olivenolie
  • kødsnor

Fremgangsmåde

Kom hvidløg og skalotteløg, og krydderurter i en foodprocessor og hak det fint.
Kom 6 skiver brød uden skorpe i foodprocessoren og blend dem til brødkrummer.
Læg slaget med kødsiden opad.
Drys med rigeligt salt og groft peber.
Derefter finthakkede urter og til slut brødkrumme.

Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres, brug lidt kødnåle til at holde det sammen mens det snøres.
Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt grilles grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød.

Porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn, så skal den have 180º (det er det laveste vores ovn kan sættes på når den skal dreje spiddet). Steg til temperaturen i kødet når 75º (kødet er stadigt saftigt og lækkert). Sluk ovnen, og lad den stå 15 min i ovnen inden den tages ud.

Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning.

<google>DANSK</google>

id=siteTree