Saltbagt selleri med relish og oliventapenade

From Yggenyk
Revision as of 11:39, 2 February 2014 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

Relish af æble, selleri og løg
  • 2 stængler blegselleri
  • 1 skalotteløg
  • 1 håndfuld spansk kørvel/spansk kørvel/basilikum
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 1 æble
  • 3 spsk Rapsolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
Oliventapenade
  • 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 dl oliven olie
  • 4-6 ansjoser, kan udelades
  • 400 g sorte oliven, uden sten
  • 50 g kapers

Fremgangsmåde

Relish af æble, selleri og løg

Snit blegselleri, løg, æble – vær omhyggelig – det skal være smukt og ensartet at se på! Kom det hele i en skål sammen med citronskal. Hak krydderurt(erne) fint og bland det hele nænsomt sammen med olie, eddike, salt og peber.

Oliventapenade

Skær skallen af citronen og pres saften af den.
Blend hvidløg med citronskal og -saft.
Tilsæt olivenolie og blend til en fin puré.
Kom ansjoser, oliven og kapers i blenderen og blend det hele godt sammen.
Smag til med salt.

Tip:
Her er der igen tale om en grundopskrift til mange former for sammensatte tapenader.
Man kan skifte oliven ud med soltørrede tomater, syltet artiskok, syltet hvidløg, bagt rød peber, svampe, løg, saltet citron osv.
Man vil oftest bruge citron, kapers og hvidløg som base og tilsætte et syltet/saltet produkt.
Tapenader kan bruges som dip eller spread, og tapenaden kan vendes i brøddej eller smøres på fisk og kød, før det tilberedes.

<google>DANSK</google>

id=siteTree