Græsk farsbrød

From Yggenyk
Revision as of 07:12, 13 February 2018 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk hakket rosmarin
  • 6 soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groft peber
  • 15 sorte oliven uden sten
  • 75 g feta
  • 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
  • hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Skær fetaen i tern, og halver de sorte oliven.
Rør feta og oliven i.

Skræl kartoflerne og flæk dem på langs.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt farsbrød på midten af fadet.
Fordel kartofler lidt salt, peber og et drys rosmarin (evt rodfrugter oliven) i hver side.
Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet
Kom lidt olie på kartoflerne.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.

Serveres med Græsk salat. 4 dybe tallerkner

Ingredienser

  • 5-6 store stilktomater
  • 1 mindre rødløg tynde skiver
  • ½ skrællet agurk i rustikke skiver
  • 1 pakke rigtigt græsk feta
  • gode sorte oliven med sten
  • salt
  • groft peber
  • oregano
  • god olivenolie
  • sort balsamicoeddike

Fremgangsmåde

Sæt de 4 dybe tallerkener på bordet.
Skær tomaterne i skiver og fordel dem på tallerkenerne.
Drys med lidt salt, peber og oregano.
Stænk tomaterne med balsamicoeddike.
Fordel løgringene på tomaterne.
Fordel agurkeskiverne.
Skær feta i ½ cm tykke skiver og kom den på.
Kom 6-7 oliven på hver tallerken.
Til sidst fordeles lidt olivenolie over salaten.
Drys lidt oregano øverst til pynt.

<google>DANSK</google>

id=siteTree