Ungarsk gullasch - Székely Gulyás

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Székely er en ungarsk minoritet, der lever i Rumænien og det nuværende Serbien.
Det er dem, der står bag denne gullash-variant med svinekød og surkål.'

Ingredienser

  • 1 kg svinebov eller nakkekam
  • 4 store løg
  • 75 g margarine eller svinefedt
  • 3 spsk paprika (edelsüss)
  • 1 spsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk kommen
  • 2 tsk dild
  • 0,5-0,75 l vand
  • 1 kg surkål (eller 1 kg fintsnittet hvidkål og 1 dl eddike)
  • 1/4 l fløde (eller creme fraiche)

Fremgangsmåde

Kødet skæres i passende tern 3-4 cm.
Løgene pilles, hakkes fint og svitses gyldne i margarinen.
Gryden fjernes fra varmen.
Når fedtstoffet ikke syder mere, røres paprika i.
Kødstykkerne tilsættes og gryden stilles igen over varmen.
Resten af krydderierne og det hele varmes igennem nogle minutter.
Tilsæt vand til kødet er knapt dækket.
Surkål (skylles evt.) eller fintsnittet hvidkål og 1 dl eddike røres i.
Læg låg på gryden, og lad retten mørne over svag varme i ca. 1 time, rør af og til.
Når kød og kål er saftigt og blødt, røres fløden i, og det hele koges godt igennem.



<google>DANSK</google>

id=siteTree