På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Kartoffelsuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 5: Line 5:


====Ingredienser====
====Ingredienser====
* ½ snittet porre
* 2 snittetede porre
* 125g skrællet kartoffel
* 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
* ½ spsk. purløg
* 1 l hønseboullion
* 2½ dl hønseboullion
* 1/4 l fløde 13%
* ½ dl. fløde 13%
* salt
* salt
* peber
* peber
* revet muskat
* revet muskat
* purløg


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====


Kog porre, kartoffel og purløg i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br>
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br>
Suppen kan serveres varm eller iskold.
Suppen serveres i skåle.
Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 20:36, 3 January 2008

<keywords content="Kartoffel suppe" /> 1 portion (1 person)

Ingredienser

  • 2 snittetede porre
  • 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
  • 1 l hønseboullion
  • 1/4 l fløde 13%
  • salt
  • peber
  • revet muskat
  • purløg

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle. Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>