På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 5: Line 5:
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. natron
* 2 tsk. natron
* 1 øl (porter eller lignende)
* 1 øl (porter eller lignende)

Revision as of 12:47, 21 March 2009

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 1 øl (porter eller lignende)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp.

Bages ved 180° i ca. 1 time (1 1/4 time).

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree