På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Tiramisu: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 6: Line 6:
* 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde
* 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde
* 1 spsk pulverkaffe
* 1 spsk pulverkaffe
* 250 g Marcapone
* 250 g Mascarpone
* kakao pulver
* kakao pulver


Line 15: Line 15:
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.


3 pasteuriserede æggeblommer piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.<br>
Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.
250 g Marcapone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.
 
250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.


Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.
Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.

Revision as of 05:08, 11 November 2009

Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op!

Ingredienser

  • Ladyfingers (Savoiardi, IRMA)
  • Marsala
  • 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde
  • 1 spsk pulverkaffe
  • 250 g Mascarpone
  • kakao pulver

Fremgangsmåde

Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen. Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.

3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.

Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.

250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.

Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.

Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: Tiramisu.

<google>DANSK</google>