Speltbrød - boller og flutes: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 18: | Line 18: | ||
Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens (speltbrød bliver blødere jo mere dejen røres).<br> | Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens (speltbrød bliver blødere jo mere dejen røres).<br> | ||
Hæver til det er nok, gerne 3 timer.<br> | Hæver til det er nok, gerne 3 timer.<br> | ||
Dejen formes til 8 flutes, | Dejen formes til 8 flutes, 32 boller.<br> | ||
Lad dejen efterhæve 30-60 min.<br> | Lad dejen efterhæve 30-60 min.<br> | ||
Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.<br> | Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.<br> | ||
Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.<br> | Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.<br> | ||
Hvis boller og flutes gemmes i fryseren, bliver de som nybagte, hvis de får 10 min i en varmluftovn ved 180º. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 22:46, 1 January 2010
Ingredienser
- 75 g bagemargarine
- 3/4 l mælk
- 25 g gær
- 1½ tsk sukker
- ½ spsk groft salt
- 500 g sigtet spelt mel (f.eks Økologisk sigtet speltmel fra Kornkammeret, kan købes i Kvickly)
- 200 g fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
Fremgangsmåde
Smelt smøret i en gryde eller i mikrovn, og tilsæt mælken.
Gæren smuldres i en stor skål.
Salt tilsættes.
Mælk og margarineblandingen tilsættes og gæren røres ud.
Kom melet i.
Rør delen med en håndmikser med dejkroge, til den har en god konsistens (speltbrød bliver blødere jo mere dejen røres).
Hæver til det er nok, gerne 3 timer.
Dejen formes til 8 flutes, 32 boller.
Lad dejen efterhæve 30-60 min.
Pensl med mælk og drys med salt og rosmarin.
Flutes og boller bages ved 180º varmluft ca 30 min.
Hvis boller og flutes gemmes i fryseren, bliver de som nybagte, hvis de får 10 min i en varmluftovn ved 180º.
<google>DANSK</google>