På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 400g hvide tørrede bønner * 2 kviste timian * 5 laurbærblade * 2 tsk salt * 6 porrer * 1 selleri * 3 liter grønsagsbouillon * 1 ds. koncentreret t...)
 
No edit summary
Line 2: Line 2:
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 400g hvide tørrede bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 2 kviste timian
* 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
* 5 laurbærblade
* 5 laurbærblade
* 2 tsk salt
* 2 tsk salt
* 6 porrer
* 6 porrer
* 1 selleri
* 1 selleri
* 3 liter grønsagsbouillon
* 3 liter grønsagsbouillon
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* timian og/eller merian
* 2 tsk timian eller merian
* peber (og evt. salt)
* peber (og evt. salt)


Line 18: Line 19:
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian og peber.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 15 min mere.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.<br>


Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.
Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 21:40, 2 February 2010

Ingredienser

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>