På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Til kogning af bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
* 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
* 5 laurbærblade
* 5 laurbærblade
* 2 tsk salt
* 2 tsk salt
 
Til suppen
* 6 porrer
* 6 porrer
* 1 selleri
* 1 selleri

Revision as of 21:42, 2 February 2010

Ingredienser

Til kogning af bønner

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Til suppen

  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>