På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Rejer i hvidløg og chili: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Forretter}} | {{Forretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 300 g | * 300 g tigerrejer med skal | ||
* 2 røde chilifrugter | * 2 røde chilifrugter | ||
* 3 fed hvidløg | * 3 fed hvidløg | ||
* | * Saften af ½-1 citron | ||
* | * Salt | ||
* Olivenolie | * Olivenolie | ||
====Tilbehør==== | |||
* Friskbagt brød | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 19: | Line 22: | ||
Smag til med salt og citronsaft. | Smag til med salt og citronsaft. | ||
Serveres straks med et stykke brød. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> | ||
Gambas al ajillo (Brødrene Prices udgave) | |||
4 personer | |||
====Ingredienser==== | |||
* 1 stor pose rå tigerrejer | |||
* 1 bundt bredbladet persille | |||
* Tørret chili efter smag | |||
* Ca. 20 fed hvidløg | |||
* 2 dl. olivenolie | |||
* Evt. en klump smør | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden. <br> | |||
Pil skallerne af rejerne. Hak persillen groft. Pil ufattelige mængder hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.<br> | |||
Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve.<br> | |||
Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde.<br> | |||
Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst.<br> | |||
Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm. Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op er nødvendigt. Og masser af kold hvidvin.<br> |
Latest revision as of 06:31, 15 February 2010
Ingredienser
- 300 g tigerrejer med skal
- 2 røde chilifrugter
- 3 fed hvidløg
- Saften af ½-1 citron
- Salt
- Olivenolie
Tilbehør
- Friskbagt brød
Fremgangsmåde
Hvidløg pilles og hakkes fint.
Chilifrugterne renses og skæres strimler og derefter i små tern på max 2*2 mm.
Olien varmes på en pande og hvidløg og chili tilsættes. Lad det simre i et par minutter, det må ikke blive brunt.
Kom rejerne i svits videre i et par minutter.
Smag til med salt og citronsaft.
Serveres straks med et stykke brød.
<google>DANSK</google>
Gambas al ajillo (Brødrene Prices udgave) 4 personer
Ingredienser
- 1 stor pose rå tigerrejer
- 1 bundt bredbladet persille
- Tørret chili efter smag
- Ca. 20 fed hvidløg
- 2 dl. olivenolie
- Evt. en klump smør
Fremgangsmåde
Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden.
Pil skallerne af rejerne. Hak persillen groft. Pil ufattelige mængder hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve.
Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde.
Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst.
Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm. Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op er nødvendigt. Og masser af kold hvidvin.