Italiensk kartoffel brød - Puddica: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 225 g Kogte mosede kartofler * 4 dl Vand (evt. kartoffelvand) * 250 g Durummel * 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. * 1…') |
|||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 22: | Line 22: | ||
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.<br> | Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.<br> | ||
Lad brødet hæve i 1-1½ time.<br> | Lad brødet hæve i 1-1½ time.<br> | ||
Pensel med | Pensel med ''rigeligt'' olie, drys med salt og rosmarin.<br> | ||
Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br> | Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 15:23, 2 January 2011
Ingredienser
- 225 g Kogte mosede kartofler
- 4 dl Vand (evt. kartoffelvand)
- 250 g Durummel
- 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel.
- 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
- 2 tsk. Salt
Pynt
- Olie
- Salt
- Rosmarin
Fremgangsmåde
Kartoflerne moses fint.
Vandet røres i.
Salt og gær tilsættes og opløses i blandingen.
Durummelet røres i.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes til den har en god konsistens, og ikke klæber til fingrene.
Det kan være der skal tilsættes omkring 150 g mere hvedemel, afhængig af hvor meget væske der er i kartoflerne. Men dejen må ikke blive for tør.
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.
Lad brødet hæve i 1-1½ time.
Pensel med rigeligt olie, drys med salt og rosmarin.
Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).
<google>DANSK</google>