Italiensk kartoffel brød - Puddica: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
 
(No difference)

Latest revision as of 15:23, 2 January 2011

Ingredienser

  • 225 g Kogte mosede kartofler
  • 4 dl Vand (evt. kartoffelvand)
  • 250 g Durummel
  • 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel.
  • 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
  • 2 tsk. Salt

Pynt

  • Olie
  • Salt
  • Rosmarin

Fremgangsmåde

Kartoflerne moses fint.
Vandet røres i.
Salt og gær tilsættes og opløses i blandingen.
Durummelet røres i.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes til den har en god konsistens, og ikke klæber til fingrene.
Det kan være der skal tilsættes omkring 150 g mere hvedemel, afhængig af hvor meget væske der er i kartoflerne. Men dejen må ikke blive for tør.
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.
Lad brødet hæve i 1-1½ time.
Pensel med rigeligt olie, drys med salt og rosmarin.

Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).

<google>DANSK</google>

id=siteTree