Ossobuco alla Milanese: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
(6 personer) | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 2 kg kalveskank i skiver | * 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8) | ||
* 2 løg | |||
* 2 gulerødder | |||
* 6 dl hvidvin | |||
* 1 tsk. merian | |||
* 1 tsk. timian | |||
* 3 lauerbærblade | |||
* 3 ds hakkede tomater | |||
* salt | |||
* peber | |||
* olivenolie til stegning | * olivenolie til stegning | ||
Line 14: | Line 24: | ||
====Gremolata==== | ====Gremolata==== | ||
* 1 stort bundt persille | |||
* 4 fed hvidløg | * 4 fed hvidløg | ||
* 2 usprøjtede økologiske citroner | * 2 usprøjtede økologiske citroner | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.<br> | |||
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.<br> | |||
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.<br> | |||
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.<br> | |||
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.<br> | |||
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.<br> | |||
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br> | |||
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br> | |||
<br> | |||
Rens persillen, og hak den.<br> | |||
Pres hvisløgende.<br> | |||
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br> | |||
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br> | |||
<br> | |||
Hak løget fint, og steg det klart i olie.<br> | |||
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.<br> | |||
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.<br> | |||
Lad det simre i 12 minutter med låg på.<br> | |||
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.<br> | |||
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.<br> | |||
<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 10:32, 13 March 2011
(6 personer)
Ingredienser
- 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 6 dl hvidvin
- 1 tsk. merian
- 1 tsk. timian
- 3 lauerbærblade
- 3 ds hakkede tomater
- salt
- peber
- olivenolie til stegning
Risotto
- 2 små løg
- 5 dl basmati ris
- 1,1 l boullion
- 1 knsp. safran
- 4 spsk. revet parmesanost
- salt
- peber
Gremolata
- 1 stort bundt persille
- 4 fed hvidløg
- 2 usprøjtede økologiske citroner
Fremgangsmåde
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.
Rens persillen, og hak den.
Pres hvisløgende.
Riv citronskalden fint på et rivejern.
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.
Hak løget fint, og steg det klart i olie.
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.
Lad det simre i 12 minutter med låg på.
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.
<google>DANSK</google>