Ossobuco alla Milanese: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 2: Line 2:
(6 personer)
(6 personer)
====Ingredienser====
====Ingredienser====
=====Ossobuco=====
* 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
* 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
* 2 løg
* 2 løg
Line 14: Line 15:
* olivenolie til stegning
* olivenolie til stegning


====Risotto====
=====Risotto=====
* 2 små løg
* 2 små løg
* 5 dl basmati ris
* 5 dl basmati ris
Line 23: Line 24:
* peber
* peber


====Gremolata====
=====Gremolata=====
* 1 stort bundt persille
* 1 stort bundt persille
* 4 fed hvidløg
* 4 fed hvidløg
Line 29: Line 30:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
=====Ossobuco=====
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.<br>
Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.<br>
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.<br>
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.<br>
Line 37: Line 39:
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br>
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.<br>
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br>
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.<br>
<br>
 
=====Gremolata=====
Rens persillen, og hak den.<br>
Rens persillen, og hak den.<br>
Pres hvisløgende.<br>
Pres hvisløgende.<br>
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br>
Riv citronskalden fint på et rivejern.<br>
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br>
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.<br>
<br>
 
=====Risotto=====
Hak løget fint, og steg det klart i olie.<br>
Hak løget fint, og steg det klart i olie.<br>
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.<br>
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.<br>

Revision as of 10:38, 13 March 2011

(6 personer)

Ingredienser

Ossobuco
  • 2 kg kalveskank i skiver (ca. 8)
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 6 dl hvidvin
  • 1 tsk. merian
  • 1 tsk. timian
  • 3 lauerbærblade
  • 3 ds hakkede tomater
  • salt
  • peber
  • olivenolie til stegning
Risotto
  • 2 små løg
  • 5 dl basmati ris
  • 1,1 l boullion
  • 1 knsp. safran
  • 4 spsk. revet parmesanost
  • salt
  • peber
Gremolata
  • 1 stort bundt persille
  • 4 fed hvidløg
  • 2 usprøjtede økologiske citroner

Fremgangsmåde

Ossobuco

Skær eller klip hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder.
Hak løget fint, flæk guleroden i kvarte, og skær den i skiver.
Lad tomaterne dryppe af i en sigte, rør et par gange i sigten så det meste af væsken kommer fra.
Varm olien op i en stor stegegryde, og brun skiverne godt på begge sider. Kom salt og peber på, mens de brunes.
Svits løg og gulerødder til løgene er klare.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden, og tilsæt vinen.
Tilsæt tomaterne sammen med merian, timian og lauerbærblade.
Lad det hele simre i 1½-2 timer, til kødet begynder at falde af benene.

Gremolata

Rens persillen, og hak den.
Pres hvisløgende.
Riv citronskalden fint på et rivejern.
Bland persille, citron og hvidløg sammen i en skål.

Risotto

Hak løget fint, og steg det klart i olie.
Kom risene i, og lad dem stege med i et par minutter.
Kom boullion og safran ved, og bring det i kog.
Lad det simre i 12 minutter med låg på.
Sluk kogepladen, ogl ad risene trække i yderliger 12 min. med låg på.
Rør reven parmasanost i, og krydr med salt og peber.

<google>DANSK</google>

id=siteTree