På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Durum brød: Difference between revisions
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 3: | Line 3: | ||
* 500 g Durummel | * 500 g Durummel | ||
* 3 dl lunkent vand | * 3 dl lunkent vand | ||
* | * 15 g gær | ||
* 3 tsk salt | * 3 tsk salt | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.<br> | Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.<br> | ||
Melet kommes i, og det hele æltes sammen til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)<br> | Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)<br> | ||
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.<br> | Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.<br> | ||
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.<br> | Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.<br> | ||
Line 14: | Line 14: | ||
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.<br> | Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.<br> | ||
Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - | Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 11:33, 6 August 2011
Ingredienser
- 500 g Durummel
- 3 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 3 tsk salt
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.
Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.
Brødet formes, som boller eller brød, og hæver tildækket i ca. 40 min - 1 time.
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.
Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller.
<google>DANSK</google>